27 Ocak 2012 Cuma

Yüzkumbarası

40… Sihirli sayı… 40 Haramiler Fotoğraf grubunun ve buluşma noktaları olan Mağara’nın şifresi.
 Çoğu birbirini tanımayan 40 farklı hayat, 40 Haramilerin Ali Baba’sı Muammer Yanmaz önderliğinde bir araya geldi. Farklı görüşlerden, farklı bakışlardan, farklı yaşam tarzlarından 40 kişi… Ortak noktaları ise fotoğraf tutkusu. İşte bu 40 farklı kalp 2011 Ağustos’unda tek bir amaç için atmaya başladı. Türkiye’nin en büyük görsel belleğini oluşturmak.
 Yazarlar, oyuncular, müzisyenler, iş adamları, tiyatrocular, gazeteciler, bilim adamları, profesörler, yönetmenler, sporcular, şairler, ressamlar, karikatüristler ve daha niceleri. Her gün dinledikleriniz, seyrettikleriniz, yazılarını okuduklarınız… Bazen eserlerini tanıyıp, bilip kendilerini hiç görmedikleriniz…  Bazen sizi güldürenler, bazen ağlatanlar, heyecanlandıranlar…Yeni tanışıp hayran olduklarınız, eskilerden beri aşık olduklarınız... Perde arkasındakiler, her daim hayatınızın içindekiler… 40 farklı gözün objektifinden 40’ar farklı isim. 1600 kişilik dev bir kumbara. Her gün yeni yüzler poz veriyor bu 40 farklı gözün içinden yansıyan ışığa, kumbarayı dolduruyorlar gün be gün. Üstelik Yüz Kumbarası sadece bu 40 fotoğrafçıya ait değil, başkaları da var kumbaranın açılmasını sabırsızlıkla bekleyen.
 Çocuklar… Her gün gördüğümüz, sokaklarda top oynayan, koşturan, ip atlayan, okula giden çocuklar değil bunlar. Biraz daha uzaktalar diğerlerine göre, fakat sadece algılarımızda uzaktalar; fiziksel olarak çok yakınımızdalar oysa. Ve sayıları hiç de az değil. Down sendromlu çocuklar… Kumbaranın açılmasını en az bu 40 fotoğrafçı kadar bekleyenler. 40 farklı kalbin daha hızlı atmasını sağlayan amacın asıl nedenleri olan çocuklar. Yüz Kumbarası Projesi’nin tüm geliri, kendini down sendromlu çocuklarımızın eğitimine, hayata daha sıkı sarılmalarına, ümitlerini kaybetmemelerine adayan Dost Yaşam Vakfı’na aktarılacak. Kumbaraya eklenen her bir yüz, hayata sarılmaya çalışan bir başka yüzün umutlarına ışık tutacak. Kumbarayı asıl down sendromlu çocuklar açacak.
 Dost Yaşam Vakfı’yla işbirliği içinde, Muammer Yanmaz koordinatörlüğünde bir araya gelen 40 kişinin tutkuyla yürüttüğü bir proje Yüz Kumbarası.
 Tarih Eylül 2012. Hedef Türkiye’nin en büyük fotoğraf sergisi. Amaç mutluluk.
http://www.yuzkumbarasi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder